VITA RES

από

RESEN

(επεξεργασία φρούτων και λαχανικών, παραγωγή συμπυκνωμάτων, πουρέ και κατεψυγμένων μήλων)

+38975421259

April 17, 2020, 6:09:27 AM
Свет

Велика Британија со чартер летови носи берачи од Источна Европа

Британските земјоделци и фармери предупредија дека милиони тони род ќе скапат на полињата заради недостиг на сезонски работници од Источна

Работници и берачи на овошје и зеленчук од источноевропски земји со чартер летови се носат во Велика Британија, пренесува БиБиСи. Според компанијата „Ер Чартер Сервис“ која ги организира овие летови, првиот авион со 150 берачи од Романија слетува денес, а се очекуваат уште 5 до крајот на јуни. Истата компанија во изминатите неколку недели организирала превоз на 1.000 работници од Бугарија и Романија на фарми во Германија.

Cyber Green Market News

Британската влада ги охрабри граѓаните да „помогнат во берењето“ откако британските земјоделци и фармери предупредија дека милиони тони род ќе скапат на полињата заради недостиг на сезонски работници од Источна Европа кои не можат да патуваат поради коронавирус кризата.

Според британската Национална унија на фармери, оваа сезона потребни се околу 70.000 берачи на овошје и зеленчук.

Б.А.Н.

VITA RES

από

RESEN

(επεξεργασία φρούτων και λαχανικών, παραγωγή συμπυκνωμάτων, πουρέ και κατεψυγμένων μήλων)

+38975421259

Αυτή η μαρτυρία σχετίζεται με:

JOSIE LANE

Καλλιτεχνικός διευθυντής

Αυτή η μαρτυρία σχετίζεται με:
Ημερομηνία Δημιουργίας
Χώρα

Εισαγάγετε την ομάδα σας! Κάντε κλικ εδώ για να προσθέσετε εικόνες, κείμενο και συνδέσμους ή να συνδέσετε δεδομένα από τη συλλογή σας.