VITA RES

από

RESEN

(επεξεργασία φρούτων και λαχανικών, παραγωγή συμπυκνωμάτων, πουρέ και κατεψυγμένων μήλων)

+38975421259

March 10, 2020, 7:50:54 AM
Македонија

Вегетацијата се буди, врнежите добредојдени

Суви водотеци, празни акумулации, почва жедна за вода, се последиците од долготрајната суша оваа зима. Дождот и снегот што деновиве наврнаа низ земјава се повеќе од добредојдени за земјоделските култури

Промената на времето и врнежите од дожд и слаб снег на планините во изминатата седмица беа повеќе од добредојдени особено во централните и јужните делови од Републиката каде сушата беше особено изразена кај есенските посеви а количествата беа од 25-35 литри на еден метар квадратен.

Cyber Green Market News

Сепак добра вест е дека и во текот на викендот влажниот бран донесоа нови врнежи кои само ја подобрија состојбата со влага во почвата. Ваквите врнежи со ваков интензитет и со овие количества целосно се впиваат во почвата која е ,,жедна,, за вода, а сосема малку ќе допринесат за полнење на акумулациите кои се речиси празни.

Минималните температури на воздухот во наредниот период ќе се движат околу 0 Целзиусови степени, додека дневните од 15-18 Целзиусови степени, што ќе допринеси за отпочнување и будење на вегетацијата кај коскестите видови и цветање особено кај раните сорти кајсија, бадем и слива џанка.
Оваа година сите овие процеси се изведуваат многу порано, а услови за ниски минимални температури сеуште постојат, затоа што просечните датуми на последна појава на мраз во пролет се во третата декада од месев март.

Б.А.Н.

VITA RES

από

RESEN

(επεξεργασία φρούτων και λαχανικών, παραγωγή συμπυκνωμάτων, πουρέ και κατεψυγμένων μήλων)

+38975421259

Αυτή η μαρτυρία σχετίζεται με:

JOSIE LANE

Καλλιτεχνικός διευθυντής

Αυτή η μαρτυρία σχετίζεται με:
Ημερομηνία Δημιουργίας
Χώρα

Εισαγάγετε την ομάδα σας! Κάντε κλικ εδώ για να προσθέσετε εικόνες, κείμενο και συνδέσμους ή να συνδέσετε δεδομένα από τη συλλογή σας.