VITA RES

από

RESEN

(επεξεργασία φρούτων και λαχανικών, παραγωγή συμπυκνωμάτων, πουρέ και κατεψυγμένων μήλων)

+38975421259

July 24, 2020, 10:38:25 AM
Македонија

Без врнежи од следната недела

Иако утре и задутре метеоролозите предвидуваат нестабилно време со дожд и грмежи, од почетокот на следната недела предстои суво и многу топло време, при што се препорачува редовно наводнување на земјоделските култури

Изминатиот период беше поволен за вршење на сите земјоделски активности, а зголемените температури овозможија добар развој на фазите на пролетните култури и поволни услови за привршување на жетвата на житните култури. Зголемените температури и поврмената локална појава на врнежи го забрзаа процесот на зреење на градинарските и овошните култури како и на виновата лоза.

Cyber Green Market News

За време за викендот не очекува нестабилно време, проследено со дожд, грмотевици и засилен ветер. Во сабота се очекуваат поинтензивни процеси во форма на невреме. Се препорачува да се откажат сите планирани активности на отворено и да се применат мерки за заштита од можни штети кои можат да настанат заради невремето. Од почетокот на наредната недела не очекува стабилно време со повисоки температури кои ќе овозможат сите активности на отворено да се извршуваат непречено.

Заради зголемувањето на дневните температури во текот на наредната недела и недостатокот од врнежи кој се очекува во наредниот период се препорачува наводнување на земјоделските површини за да продолжи непречено нивниот развој.

Б.А.Н.

VITA RES

από

RESEN

(επεξεργασία φρούτων και λαχανικών, παραγωγή συμπυκνωμάτων, πουρέ και κατεψυγμένων μήλων)

+38975421259

Αυτή η μαρτυρία σχετίζεται με:

JOSIE LANE

Καλλιτεχνικός διευθυντής

Αυτή η μαρτυρία σχετίζεται με:
Ημερομηνία Δημιουργίας
Χώρα

Εισαγάγετε την ομάδα σας! Κάντε κλικ εδώ για να προσθέσετε εικόνες, κείμενο και συνδέσμους ή να συνδέσετε δεδομένα από τη συλλογή σας.